Živjo,
sem Laura Rotar. Rojena v Ljubljani, kjer sem leta 2015 maturirala iz gastronomije in turizma ter slaščičarstva. Nato sem 5 let vodila slaščičarsko proizvodnjo in se izobraževala pri mednarodno priznanih mojstrih.
/ 2022
- BARCELONA, ŠPANIJA | Panetonne, IRCA, Oriol Portabella Serra
/ 2019
- ITALIJA | Monoporzioni e torte moderne, IRCA academy
/ 2018
- ITALIJA | Praline, torte, bicchierini e monoporzioni, AGOSTONI ICAM, Salvatore Toma
- ITALIJA | Corso decorazione & Design, WORLD SCHOOL CASA OPTIMA, Andrea Piccinni, Domenico Colacrisi & Valeria Romano
- ITALIJA | Workshop sul cioccolato, AGOSTONI ICAM, Salvatore Toma
- TRZIN | Tečaj za pripravo sladoleda, ALPEGEL-Mario Botter
/ 2017
- ITALIJA | Gelato training, International training center PREGEL
- ITALIJA | Chocolate workshop, AGOSTONI ICAM, Gaetano Mignano
/ 2013
- LJUBLJANA | Piškoti, BIC
Kot mala Yauya sem na obrazu vselej nosila širok nasmeh, odločno in samostojno odkrivala nove svetove in goreče skrbela, da so zanje vedeli tudi vsi okrog mene.
Sedaj s seboj še vedno nosim samozavest in željo po novih znanjih, ki jih vedno znova nadgrajujem. Moj nasmeh je največji, ko se lotim estetskega ustvarjanja nadvse dovršenih sladic, ki so moja dolgoletna strast. V čisto vsaki izmed njih se čuti moja srčnost in preciznost, ki ju dopolnjuje žilica za estetsko dovršenost.
Vizija Yauyja sladic je zelo preprosta – drzne ambicije s pravo mero natančnosti, samozavesti in ljubezni prenesti v čisto vsako izmed slastnih porcij, ki svojo pot nato zaključijo na krožniku pred vami. Cilj? Užitek v pravi mali gurmanski razvadi, ki tudi vam na obraz nariše širok nasmeh.
Laura
@yauyastudio