Splošni pogoji poslovanja

 

1. člen

(uvodne določbe)

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Spletno trgovino https://www.yauya.si upravlja YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p. (v nadaljevanju: »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

2. člen

(pogoji nakupa)

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošnih pogojev poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu https://www.yauya.si (v nadaljevanju: »Pogoji«) in se z njimi strinja.

Spletna stran https://www.yauya.si omogoča nakup v spletni trgovini ali elektronsko naročilo preko e-maila, telefonske številke, Facebook profila, Instagram profila, ipd. Na spletnem mestu https://www.yauya.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. 

3. člen

(naročanje)

Postopek nakupa v spletni trgovini https://www.yauya.si je sledeč:

  1. Naročilo oddano: Ob pregledovanju ponudbe ob izbranih artiklih kupec izbere možnost »Dodaj v košarico« in svoje naročilo odda s klikom na gumb »Na blagajno«.
  2. Naročilo potrjeno: Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi s poslanim elektronskim sporočilom kupcu oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.
  3. Blago odpremljeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Postopek naročanja preko ostalih elektronskih sredstev (e-maila, telefonske številke, Facebook profila, Instagram profila, ipd.) je smiselno enak postopku naročanja preko spletne trgovine. Na povpraševanje, ki ga odda stranka, bo ponudnik odgovoril v najkrajšem možnem času. Naročilo se šteje za potrjeno, ko ponudnik o tem obvesti stranko.

Varovanje osebnih podatkov je opisano v Pravilniku o varstvu osebnih podatkov, ki je dostopen na spletni strani https://www.yauya.si.

4. člen

(cene)

Vse cene so prikazane v EUR in so jasno navedene na končnem obračunu, kjer se prišteje še 9,5% DDV. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine https://www.yauya.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen ponudbe brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz. da se cena spremeni med obdelavo naročila, YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p. kupcu omogoči odstop od nakupa.

5. člen

(način plačila)

V spletni trgovini so na voljo naslednji načini plačila:

  • neposredna bančna transakcija (nakazilo na TRR ponudnika);
  • s plačilno oziroma kreditno kartico;
  • preko Paypal sistema.

Način plačila pri naročanju preko ostalih elektronskih sredstev je mogoč samo z neposredno bančno transakcijo (nakazilo na TRR ponudnika).

Ne glede na izbran način plačila artiklov boste račun za nakup artiklov prejeli na vaš e-naslov (v .pdf formatu) ali v fizični obliki pri prevzemu paketa.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne bo upošteval.

Sprememba naročila se lahko izvede le tako, da po telefonu pokličete ponudnika, pri čemer vam bo ponudnik povedal, ali je sprememba naročila še mogoča.

Po oddaji naročila ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo preko elektronske pošte na info@yauya.si z naslovom sporočila STORNACIJA ali na št. 040 714 096

Če naročilo ni poravnano 3 dni pred dostavo ali prevzemom se naročilo šteje za preklicano.

6. člen

(dostava in prevzem blaga)

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje najkasneje naslednji delovni dan po naročilu. Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, vendar nikoli dlje kot 3 delovne dni po prejemu naročila.

Čas pošiljanja je odvisen od pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS d. o. o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek dostave se izračuna avtomatično ob naročilu blaga in je del končne cene naročila.

Blago kupljeno v spletni trgovini lahko kupec prevzame tudi osebno na dogovorjenem prevzemnem mestu po prejetju e-obvestila ali telefonskega klica ali sms sporočila, da je naročilo pripravljeno na prevzem. V zavihku način dostave označite »osebni prevzem«.

Kupec je pred prevzemom dolžan blago vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Obvestilo o reklamaciji mora nemudoma poslati na e-naslov info@yauya.si.  

7. člen

(pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga)

Za slaščice in vse ostale izdelke s krajšim rokom uporabe, preklic naročila ni mogoč, potem ko je plačilo že izvedeno. Povračilo kupnine je možno samo v primeru, če predmet naročila kupcu ni bil dobavljen zaradi napake na strani ponudnika.

Za blago z daljšim rokom uporabe ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@yauya.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (od odstopa od nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

8. člen

(odveza odgovornosti)

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu, pa ponudnik dopušča možnost, da se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča, žaljiva ali škodijo ugledu ponudnika. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

9. člen

(pravice intelektualne lastnine)

Naše storitve in spletna stran https://www.yauya.si, njihova vsebina in vsa pripadajoča ter v njih vsebovana intelektualna lastnina (vključno z avtorskimi pravicami, pravicami do podatkovne baze, blagovnimi znamkami in znamkami storitve), bodisi registrirana ali neregistrirana, je last YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p., ki si pridružuje vse pravice, upravičenja in interese do svojih storitev in spletne strani. Ime yauya.si in vsa druga imena, kakor tudi lastniške oznake storitev in/ali izdelkov yauya.si, imenovanih na naši spletni strani ali v sklopu naših storitev so izključno znamka YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p.

Brez predhodnega pisnega dovoljenja YAUYA, slaščičarstvo, Laura Črnivec s.p. so prepovedani reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem, dajanje na voljo javnosti in druge oblike javne priobčitve, predelava ali vsaka druga uporaba tega avtorskega dela ali njegovih delov v kakršnemkoli obsegu ali postopku, vključno s shranjevanjem in prenašanjem zvočnega zapisa v elektronski obliki, javnega predvajanja s fonogrami, radiodifuznega oddajanja, radiodifuzne retransmisije in sekundarnega radiodifuznega oddajanja ter dajanja na voljo javnosti zvočnega zapisa dela, predelave ali avdiovizualne priredbe dela v obliki zvočnega zapisa ter distribuiranja in dajanja v najem primerkov dela v obliki zvočnega zapisa.

10. člen

(končne določbe)

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@yauya.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.