MONOPORCIJSKE
SLADICE

V zadnjih letih so navadne kose torte zamenjale monoporcijske tortice, ki izgledajo bolj lično na krožniku, količinsko pa nadomeščajo košček torte. Z monoporcijskimi tortami so zaželi, kje drugje kot v kulinarični meki – Franciji. Kot veliki esteti polne pariške izložbe z raznovrstnimi monoporcijskimi sladicam, kar vabijo v slaščičarne in kavarne. 

Morda boste opazili, da so tudi okusnejše. Zakaj? Vsaka monoporcijska torta je prelita z oblivom ter na ta način ohrani svojo svežino. Pri klasičnih tortah pa se ob razrezu torta začne sušiti in svežine ni moč ohraniti. 

Tudi razporeditev kreme, biskvita in sadnega polnila se razlikuje med pripravo klasičnih tort in monoporcijskih sladic. Iz kdo ve kakšnega razloga pa se pri monoporcisjkih torticah tudi veliko več eksperimentira z okusi.

Slaščičarjem monoporcijske sladice sicer vzamejo več časa, saj je treba vsako tortico posebaj dekorirati in razporediti plasti tako, da ob prerezu še vedno zgleda estetsko lepo. 

Zaradi zgoraj omenjenih razlogov, je odločitev za izdelavo monoporcijskih tortic več kot jasna. 

Čeprav v Sloveniji še vedno prevladujejo torte na kos, pa monoporcijske sladice vedno bolj pridobivajo na veljavi. Tudi Slovenci radi poizkusimo kaj novega in estetsko privlačnejšega. Kar predstavljajte si, kako bodo gosti presenečeni, ko boste za sladico postregli vsakemu svojo lično tortico. Poleg tega pa je tudi odlična ideja za darilo.

Tudi pri Yauyji lahko izbirate med mnogimi okusi monoporcijskih tortic. Čokolada, rum, pistacija, malina, mandelj in lešnik je le nekaj izmed glavnih sestavin njenih monoporcijskih slaščic. Seveda pa ne pozabimo na monoporcijske cheescake in ostale pite ter ježke.